Lloc de cerca

Contacte

Grup de Muntanya Viarany

País Valencià
Països Catalans

facebook.com/GrupMuntanyaViarany
twitter.com/ViaranyPPCC


viarany@hotmail.com

Aplec Excursionista dels PPCC 2013 a Andorra

2013-11-07 22:07

Viarany ha assistit de nou a l’Aplec Excursionista dels PPCC, enguany celebrat a Andorra. Fins 12 participants vinguts amb el grup des del Vallespir, el Barcelonés, la Costera, la Vall d’Albaida, la Marina Alta, la Safor-Valldigna i l’Horta s’han sumat als vora 800 participants de l’edició del 2013 vinguts d’arreu dels PPCC.
Una edició peculiar, caracteritzada per l’ambient atrafegat de la capital del Principat en el qual s’han diluït els excursionistes, però compensat amb escreix pel magnífic espectacle del Pirineu andorrà.
D’ell vam poder gaudir àmpliament durant les magnífiques excursions escollides: Comapedrosa (2942 m), la Font Blanca (2903 m), i el Circ de Tristaina (2500m).

Comapedrosa, sostre d’Andorra

Matinera (6:30h) i multitudinària (vora 50 participants) excursió, que des del darrers apartaments d’Arinsal muntava 1570 metres fins el cim. Primer per bosc, després per prats i finalment per una cresta pedregosa, amb un fort canvi de pendent que arrancava des del vistós estany Negre fins el vèrtex del Comapedrosa. Allà, fregant els 3000 m, s’hi veia entre d’altres, l’Aneto i Maladeta, Perdiguero, la Pica d’Estats, el Carlit, la serra del Cadí, i vàries valls i muntanyes andorranes.
La baixada, tècnica, per una tartera seguit d’un mar de blocs, davallava fins una altra vall coberta de prats a tocar dels boscos que desembocaven de nou en el punt de partença;  sempre amb perspectiva al feréstec camí que de matí ens havia menat al cim.

  

Circ de Tristaina

Esta ruta que parteix d’Ordino-Arcalís és un ruta molt típica en Andorra, i, efectivament, va ser molt sol·licitada eixa jornada, tant per gent de l’Aplec com per públic en general. Més de 100 participants recorreren el circ d’origen glacial de llac en llac, fins passar pels 4 que n’alberga. Alguns valents ascendiren fins el proper Port de l’Arbella (2600 m) per albirar l’altra banda, fins el Canigó; i fins i tot algú va fer el molt difícil -segons la senyalització- cim del Tristaina (2876 m).

  

Font Blanca. 2903 m

Ascendírem junt a 40 participants més, des de la Cabana del Castellar (1853 m) per un fort pendent fins arribar a un coll a uns 2400 m. Després ascensió més gradual i crestejàrem fins arribar al cim. Des del cim divisàvem el Comapedrosa, El Serrat, Tristaina, Alt Pirineu, L'Estany Blau i el Pic del Thoumasset. Baixada per una pedrera fins arribar a la Vall de Rialb. Una excursió curta en distància, però dura pel desnivell (1100 m).

  

Per altra banda, vam aprofitar la reunió d’entitats per expressar algunes reflexions i propostes de millora per al futur dels Aplecs; com ara la creació d’una figura permanent que vetlle per la qualitat i ajude l’organització de la trobada, l’aposta pel seu rejoveniment, i donar més pes a la construcció dels PPCC dins de la mateixa.