Lloc de cerca

Contacte

Grup de Muntanya Viarany

País Valencià
Països Catalans

facebook.com/GrupMuntanyaViarany
twitter.com/ViaranyPPCC


viarany@hotmail.com

Ascensió al Circ de la Safor - Som Cims Som PPCC

2014-06-23 12:53

Vint-i-quatre persones de la Marina Alta, l’Horta, la Vall d’Albaida, la Ribera i la Safor participen en aquesta ruta senderista. Iniciem la ruta a les 10:00 del matí des de la Font dels Òlbits, a L’Orxa, al peu de la Safor (1013 m).

Ascendim progressivament seguint un viarany prou visible entre paisatges de matolls i zones boscoses. La ruta és curta (8km) i senzilla (en cap moment ens obliga a escalar per la roca). Tanmateix, hi ha dos factors que compliquen l’ascensió: la calor (llueix el sol durant tot el dia) i les randelles (molt nombroses, sobretot a l’ombria).

 

A mitjan ruta, els participants són informats de la Plataforma “Som Països Catalans” i en concret, de la iniciativa “Som Cims”. “Som Cims” és una iniciativa que consisteix a organitzar marxes, excursions i ascensions al màxim nombre de cims dels Països Catalans durant el cap de setmana de Sant Joan. Amb aquestes activitats s’aconsegueix dibuixar el mapa dels Països Catalans, per a mostrar-nos com una unitat i estendre la defensa del nostre territori natural.  

Cap a les 11:30 hem arribat ja a la nevera de La Safor i aguaitem al circ. Des del circ podem veure gran part de la Safor i el Mediterrani.

Pugem al cim i des d’allí divisem la Ribera i la Vall d’Albaida, el Benicadell, Mont-cabrer i el Montgó, entre altres. En un dia tan xafogós i sense vent, la boira ens impedix completament veure les Illes Balears. Després d’esmorzar al cim, tornem a la Font dels Òlbits pel mateix camí d’ascensió.

 

A les 14:00 arribem a la font per a dinar, i una estona després baixem a la Reprimala on finalitzem l’excursió fent-nos un refrigeri a la vora del riu.